10 Syarikat Pindah Rumah Terbaik Di Malaysia!

Pindah rumah memang memenatkan! Macam-macam nak kena buat dan uruskan. Kenapa nak buat sendiri kalau boleh upah orang? Jom tengok 10 syarikat pindah rumah yang kami jumpa ni!
pindah rumah, syarikat pindah rumah, perkhidmatan pindah rumah

Pindah rumah memang best sebab masuk rumah baru, tapi nak memilih, membuang, membungkus dan mengangkat barang tu memang kerja memenatkan! Sampai kadang-kadang, menyesal pula pindah.

Sebabnya, banyak benda nak kena buat. mula-mula sekali, anda kena kemas semua barang masuk dalam kotak. Alat-alat elektronik yang mahal macam TV kena balut dengan plastik bubble wrap untuk pastikan ia terlindung.

Barang yang mudah pecah pula kena alas dengan surat khabar, kalau tak, bersedialah untuk menghadap amarah pasangan bila set pinggan Corell dan set cawan Noritake mereka pecah.

Itu belum lagi kena tanggalkan katil IKEA. Kena ada allen key saiz yang betul, kena pastikan semua skru dan nat terkumpul, kena ingat macam mana nak pasang balik kat rumah baru nanti.

Tapi yang paling merana sekali tentulah nak angkat semua kotak-kotak dan perabot ini ke dalam kereta. Kalau anda dah lama tinggal kat rumah tersebut, pastinya anda kena berulang banyak kali dari rumah ke kereta untuk angkut semua barang.

Sebab itulah kalau barang anda terlampau banyak, memang lagi senang anda panggil abang lori je. Jadi, dalam artikel ni kami senaraikan 10 syarikat pindah rumah terbaik di Malaysia

 

1) The Lorry

pindah rumah, syarikat pindah rumah, perkhidmatan pindah rumah

The Lorry diasaskan pada tahun 2014, dengan matlamat untuk meningkatkan kualiti dalam industri lori sewa di Malaysia, terutamanya dengan platform yang mudah buat pengguna buat booking untuk khidmat pindah rumah dan pejabat, buang barang malah hantar barang dapur dan runcit!

Kini, The Lorry telah berkembang ke empat negara termasuklah Malaysia, Thailand, Indonedia, dan Singapura.

Ciri Unik

  •  The Lorry Prime
  • Aplikasi telefon pintar untuk tempah dalam 80 minit
  • Penghantaran barangan dapur dan runcit

Jenis lori

  •  Lori 1 tan
  • Lori 3 tan
  • Lori 5 tan
  • Kenderaan pacuan empat roda 4X4
  • Van
  • Kereta
  • Motosikal

Harga

  • N/A
  • Dapatkan quote percuma pantas dan mudah di laman web

Butiran

  • Nombor telefon: +6016-2992189
  • Waktu kerja: Isnin hingga Sabtu, 9 pagi hingga 6 petang
  • Laman web: thelorry.com

 

2) My AK Movers

pindah rumah, syarikat pindah rumah, perkhidmatan pindah rumah

My AK Movers diasaskan pada tahun 2016, di mana mereka merupakan tukang pindah profesional yang berpusat di Shah Alam.

Khidmat yang mereka beri memang cekap, pada harga yang berpatutan untuk perkhidmatan pindah rumah, pejabat, piano, peti keselamatan malah perkhidmatan cuci rumah juga disediakan!

Ciri Unik

  • Penghantaran dan pengambilan kenderaan ke pelabuhan

Jenis lori

  • Lori 2 tan
  • Lori 5 tan

Harga

  • N/A
  • Quote percuma di laman web

Butiran

  • Nombor telefon: +6019-5181744
  • Waktu kerja: Isnin hingga Ahad (setiap hari), 8 pagi hingga 6 petang
  • Laman web: myakmovers.com

 

3. Lucky Movers

pindah rumah, syarikat pindah rumah, perkhidmatan pindah rumah

Lucky Movers bertempat di Kuala Lumpur, dan fokus kepada khidmat pemindahan yang murah dan berkualiti. Syarikat ni menawarkan pelbagai perkhidmatan seperti pindah rumah dan pejabat, balut perabot dan pemindahan barangan berat.

Ciri unik

  • Khidmat tinjauan tapak dan konsultasi percuma
  • Quotation segera
  • Perlindungan insurans bagi kemalangan jalan raya, kebakaran, dan kecurian

Jenis lori

  • Lori 1 tan
  • Lori 3 tan
  • Lori 5 tan

Harga

  • Bermula RM500 hingga RM1,600

Butiran

  • Nombor telefon: +018 270 4515
  • Waktu kerja: 7 hari seminggu, 24 jam
  • Laman web: luckymovers.biz

 

4) Newbie Mover

pindah rumah, syarikat pindah rumah, perkhidmatan pindah rumah

Newbie Mover adalah sebuah lagi syarikat lori yang berpusat di Kuala Lumpur. Antara perkhidmatan yang ditawarkan termasuklah pindah rumah dan pejabat, pindah piano dan peti keselamatan dan gudang sementara.

Ciri unik

  • Tawar perkhidmatan B2B untuk syarikat pengurusan acara misalnya pasang karpet, wiring dan pembungkusan.
  • Jual barang dan alatan untuk lindungi perabot.

Lori

  • Lori 1 tan
  • Lori 3 tan

Harga

  • N/A

Butiran

  • Nombor telefon: +6011-2626 0990
  • Waktu kerja: Isnin hingga Ahad (setiap hari), 10 pagi hingga 5 petang
  • Laman web: newbiemover.com

 

5) Jompindah

pindah rumah, syarikat pindah rumah, perkhidmatan pindah rumah

Untuk mereka yang nak pindah dalam kawasan Lembah Klang je, Jompindah ni antara penyedia perkhidmatan terbaik. Mereka dah lebih 10 tahun beroperasi tau!

Ciri unik

  • Diskaun sehingga 35%
  • Dilengkapi dengan pekerja, kotak dan alatan pembungkusan dan khidmat angkat barang naik tangga

Jenis lori

  • Lori 1 tan
  • Lori 3 tan
  • Lori 5 tan

Harga

  • Bermula RM499 hingga RM1,099

Butiran

  • Nombor telefon: +6012 550 5021
  • Waktu kerja: 7 hari seminggu 8 pagi hingga 9 malam
  • Laman web: jompindah.my

 

6) Abang Lorry

pindah rumah, syarikat pindah rumah, perkhidmatan pindah rumah

AbangLorry ni dah 15 tahun beroperasi dalam industri pindah memindah ni. Sepanjang tempoh tu, syarikat ni dah buat 80,000 projek pemindahan dengan 20,000 pelanggan, setakat artikel ni ditulis.

Antara perkhidmatan yang ditawarkan AbangLorry.com termasuklah khidmat pindah rumah, khidmat pembungkusan dan angkat barang, khidmat pindah pejabat dan perkhidmatan pindah jarak jauh.

Ciri unik

  • Pengalaman 15 tahun dalam industri pindah rumah dan pejabat.

Jenis lori

  • Lori 1 tan
  • Lori 3 tan
  • Lori 5 tan
  • Lori 7 tan

Harga

  • N/A
  • Boleh dapatkan “quote” percuma di laman web.

Butiran

  • Nombor telefon: 019 - 322 1100
  • Waktu bekerja: 7 hari seminggu, 9 pagi hingga 10 malam
  • Laman web: abanglorry.com

 

7) Great Movers

pindah rumah, syarikat pindah rumah, perkhidmatan pindah rumah

Great Movers ni adalah syarikat berpengalaman luas dalam industri pindah rumah atau pejabat. Mereka ada kakitangan di Kuala Lumpur dan Johor Bharu dan boleh menguruskan pemindahan barangan ke luar negara juga termasuk Singapura!

Ciri unik

  • Pemindahan seluruh Malaysia dan ke luar negara
  • Pemeriksaan percuma di rumah/pejabat untuk tentukan jumlah pekerja dan jenis lori pindah barang
  • Aplikasi telefon pintar di Google Play Store

Jenis lori

  • N/A
  • Quote percuma di laman web

Harga

  • N/A
  • Quote percuma di laman web

Butiran

 

8) Venture Movers

pindah rumah, syarikat pindah rumah, perkhidmatan pindah rumah

Venture Movers ni ditubuhkan pada 2007 dan memenuhi permintaan pemindahan profesional di Malaysia. Antara perkhidmatan yang ditawarkan termasuklah pemindahan domestik, perombakan dan pemasangan balik perabot, logistik komersial, gudang, pemindahan peti besi dan perkhidmatan pelupusan.

Ciri unik

  • Ada perlindungan penuh insurans untuk barangan rumah sepanjang pemindahan.
  • Kenderaan dilengkapi dengan sistem pengesanan membolehkan pengawasan dilakukan sepanjang masa.

Jenis lori

  • N/A
  • Quote percuma di laman web

Harga

  • N/A
  • Quote percuma di laman web

Butiran

 

9) Senangpindah

pindah rumah, syarikat pindah rumah, perkhidmatan pindah rumah

Senangpindah ni berpusat di Kuala Lumpur tetapi menyediakan perkhidmatan ke seluruh Malaysia. Antara perkhidmatan yang ditawarkan adalah pemindahan rumah dan pejabat, perkhidmatan pelupusan barangan dan pemindahan piano.

Ciri unik

  • Harga yang rendah

Jenis lori

  • Lori 1 tan
  • Lori 3 tan
  • Lori 5 tan
  • Lori 10 tan

Harga

  • Bermula RM150 hingga RM650

Butiran

 

10) Mover2u

pindah rumah, syarikat pindah rumah, perkhidmatan pindah rumah

Mover2u ni beroperasi di seluruh Lembah Klang ni menawarkan pelbagai jenis perkhidmatan termasuklah pemindahan rumah dan pejabat, pelupusan barangan lama dan pembungkusan barangan.

Ciri unik

  • Perkhidmatan pemindahan guna van untuk barang kurang 1 tan

Jenis lori

  • Lori 1 tan
  • Lori 3 tan
  • Lori 5 tan

Harga

  • Bermula RM150 hingga RM350

Butiran

 

Panduan Relevan

Kelebihan Elaun Pindah Rumah Untuk Kakitangan Kerajaan

Panduan Mudah Penyempurnaan Pindah Milik Dan Penyempurnaan Gadaian

Senarai Rumah Sewa Shah Alam Yang Paling Popular

Read Next

Tools & Calculators
Home Loan Pre Approval Icon
Avoid home loan rejection. Get pre-approved by PropertyGuru and purchase your dream home – quickly!
Affordability Calculator Icon
Thinking of buying a property in Malaysia? Use our affordability calculator to estimate what you can comfortably spend on your new home.
Loan Comparision Icon
Find the best home loan for your dream home.

Get expert advice for every question you can think of!

Explore AskGuru and gain exclusive access to thousands of answers from our expert and agent community. 💬⭐👍

Feedback