Inginkan Gaya Hidup ‘Bebas Stress’ ? Inilah Projek-Projek Ideal Untuk Anda

August 22, 2017

 

Suasana bandar seringkali berhadapan dengan kesibukan kerja serta menghadapi pelbagai rintangan seperti kesesakan lalulintas, kepadatan pengguna-pengguna pengangkutan awam seperti MRT dan LRT, mahupun berebut-rebutan membeli makanan ketika ‘lunch break’.

Sudah semestinya, ramai di antara kita inginkan ketenangan kehidupan kita yang damai serta kurang gangguan kota metropolitan. Tidak salahnya kalau kita memilih tempat kediaman yang berjauhan dari bandar-bandar yang pesat.

Malah, ramai yang sanggup berulang-alik dari tempat kerja ke kawasan kediaman yang terletak di pinggiran kota yang sunyi dan tenang.

Jika anda inginkan gaya hidup yang lebih tenang dan rileks, inilah projek-projek yang sesuai dengan anda:

 

gaya hidup iWajib-OnePark-4.original

 

Onepark, iWajib, Kajang

OnePark, iWajib terletak di Taman Semenyih Idaman yang mempunyai latarbelakang yang matang serta mempunyai pelbagai kemudahan asas. Projek kediaman ini dikatakan ekslusif dan hanya mempunyai beberapa buah unit rumah bertanah sahaja.

Keluasan unit-unit di sini adalah di antara 2,168-2,850 kaki persegi. OnePark mempertengahkan konsep tenang serta kehidupan bebas daripada stress. Projek ini mempunyai tempat rekreasi yang dipanggil Greenarium yang dikelilingi trek jogging berserta dengan taman permainan bertema.

Selain daripada itu, OnePark turut dikenali sebagai sebuah kawasan yang tenang dan sunyi, bebas daripada gangguan kota metropolitan. Elemen kehijauan turut dijaga dengan teliti di mana sebahagian daripada tanaman kelapa sawit dikekalkan.

Selain daripada ketenangan, OnePark turut menjamin kawalan keselamatan yang ketat dengan sistem keselamatan enam tingkat berserta dengan penggunaan kamera berlitar, rondaan pegawai keselamatan dan keseluruhan kawasan kediaman OnePark OnePark dipagar.

Dengan pelbagai kawasan rekreasi yang boleh diakses, sudah semestinya anda mampu mengurangkan stress kerja dengan melakukan pelbagai aktiviti riadah yang dikelilingi dengan kehijauan alam.

 

gaya hidup the marin

 

The Marin, Pulau Pinang

Pulau Pinang turut memberikan alternatif yang menarik kepada mereka yang iingin mendapatkan ketenangan daripada kehidupan yang sibuk. Pulau yang menjadi kegemaran ramai ini sudah semestinya mempunyai daya penarik tersendiri.

Malah, pasaran hartanah di Pulau Pinang turut menjadi kegilaan ramai untuk dijadikan ‘rumah’ tetap terutamanya bagi mereka yang bukan bermastautin di sana.

The Marin terletak di perkarangan Batu Ferringhi. Tidak hairanlah jika harga projek ini dikatakan mahal kerana kedudukan startegiknya serta ianya merupakan projek kediaman yang hanya mempunyai unit-unit yang terhad.

Malah pemandangannya merangkumi deretan pantai-pantai berpasir putih serta teluk-teluk dan keluasan Laut Andaman yang pasti akan memukau penghuni-penghuni di The Marin.

Kemudahan-kemudahannya pula merangkumi gim berteknologi tinggi, kolam renang infiniti berukuran 40 meter, taman permainan kanak-kanak, gelanggan tenis serta sauna.

Bayangkan diri anda bangun dengan pandangan indah Batu Ferringhi? Pasti anda terus melupakan stress harian anda!

 

gaya hidup 002Aspen-Project-Details.original

 

Aspen, Garden Residences Cyberjaya

Aspen merupakan antara projek ‘bebas stress’ yang terletak di Cyberjaya. Projek yang mempunyai 69 buah unit banglo bakal berdiri dengan megah di aras sebidang tanah berukuran 30 hektar. Malah, Aspen bakal memberikan lebih elemen kehijauan dengan hutan simpanan berukuran 50 hektar yang berhampiran dengannya.

Projek kediaman ini turut mempunyai sebuah taman tema bernama Central Park yang dibina khusus untuk penghuni-penghuni Aspen untuk beriadah serta menikmati pemandangan cantik serta menghirup udara segar.

Aspen turut mempunyai rumah kelab tersendiri yang terletak di Promenade untuk kegunaan penghuni-penghuni. Kelab ini mempunyai gim, kolam renang, dewan serbaguna dan sebagainya. Namun, rumah kelab ini akan mengenakan caj bayaran tahunan untuk penghuni-penghuni Aspen.

Selain daripada itu, penghuni-penghuni turut akan menikmati akses-akses umum seperti kafe, tempat makan ala al-fresco, kedai dobi bank dan sebagainya. Hidup bagaikan sempurna serta mudah di Aspen. Bebas Stress? Sudah pastinya.

 

gaya hidup 1The-Parque-Residences-2.original

 

The Parque Residences, Eco Sanctuary

The Parque yang terletak di Eco Sanctuary merupakan tempat kediaman yand direka seakan-akan ianya dibina di tengah-tengah hutan. Kehijauan merupakan elemen utama dalam memasarkan projek ini kepada mereka yang ingin kehidupan yang rileks serta aman damai.

The Parque mempunyai 1,088 unit-unit kondominium yang terletak di kalangan enam buah bangunan konkrit yang tersegam megah. The Parque yang terletak dalam lingkungan kawasan Eco Sanctuary turut mempunyai pelan induk berunsurkan Gaya Hidup Mampu Milik yang Mengutamakan Kesihatan.

Perbandaran Eco Sanctuary merupakan bandar yang bakal didirikan pada tanah berkeluasan 308 hektar. Ianya turut mempunyai 30% tanah untuk dikekalkan sebagai hutan simpanan serta 1,000 pokok-pokok yang telahpun ditanam bersama FRIM sebagai komitmen mereka terhadap alam sekitar.

Bayangkan betapa dingin dan sejuknya ketika menduduki The Parque serta impak yang bakal diberikan kepada penghuni-penghuninya kelak?

 

gaya hidup bayu-damansara-layout.original

 

Bayu Damansara, Damansara Damai

Bayu Damansara terletak di Damansara Damai atas keluasan tanah sebanyak 5 hektar. Projek ini merangkumi 40 buah rumah berkembar tiga tingkat yang bakal dididirikan di kawasan keheningan Damansara Damai yang berbukit-bukau.

Daerah Damansara ini amat berbeza denagn kasawasan-kawasan Damansara yang lain yang senantiasa sibuk dengan kesesakkan lalulintas. Ianya tenang serta masih dipopulasi pokok-pokok serta ianya berhampiran dengan Kwasa Damansara.

Unit-unit di sini bersaiz di antara 4,511 sehingg 4,675 kaki persegi, lantas memberikan ruang yang luas terutamanya bagi mereka berkeluarga besar. Unit-unit di sini menggunakan pencahayaan semulajadi terutamanya dengan rekaan bumbung bergerak.

Bayu Damansara turut mempunyai kawalan keselamatan 24-jam serta berpagar, sebuah taman permainan dan tempat letak kereta berbumbung. Badan tenang, jiwa aman.

 

Untuk mengetahui berita hartanah terkini, kunjungi Property News. Ingin menyewa dan membeli rumah, layari Malaysian Properties. Manakala, jika anda ingin mencari rumah baru, klik pada New Launches dan Project Reviews.

POST COMMENT

You may also like these articles

Which Bachelor Pad 'Screams' You?

  By Radin Ghazali The property market seems to be listening to the needs of the bachelors. Designs are now posh and sleek. In fact, most of these units are accommodating to a singleton lif

Continue ReadingApril 10, 2017

Sebab-Sebab Mengapa Anda Belum Memiliki Rumah

 Oleh Radin GhazaliMasih tertanya-tanya mengapa anda masih tidak berumah? Ataupun mengeluh bahawa memiliki kediaman sendiri bagaikan satu impian yang barangkali tdak akan menjadi nyata kerana har

Continue ReadingAugust 11, 2017

Top Retirement Developments in Klang Valley

 Living in a huge home where the rooms are outnumbering the people in it? This is a common scenario for most older folks in Malaysia. They worked for decades to provide a good life for their youn

Continue ReadingAugust 16, 2017

Feedback